Unitat de sexologia

Serveis de psicologia, ginecologia, urologia i fisioteràpia especialitzats en sexualitat al centre de Psigma a Barcelona.

Et satisfan les teves relacions afectives? O hi ha alguna cosa que t’ho impedeix?
Si encara et sents lluny del teu ideal de sexualitat, a Psigma t’ajudarem a acostar-t’hi!

La sexualitat és una dimensió fonamental de l’ésser humà: forma part de la nostra vida des que naixem fins que morim. Al llarg de totes les etapes que travessem, la manera com vivim l’afectivitat, l’amor i el desig juga un paper essencial en el nostre desenvolupament personal i té una repercussió directa en el nostre benestar emocional.

Quan el patiment s’imposa al plaer, la salut se’n ressent

Quan sexualitat és font de malestar, insatisfacció i dolor, la situació no només afecta la nostra eròtica i les relacions, sinó que s’estén a molts àmbits del nostre dia a dia.

Aleshores l’assessorament i acompanyament d’un psicòleg sexòleg pot redirigir l’efecte d’aquelles confusions, parafílies, disfuncions o experiències traumàtiques que t’allunyen d’un ideal de sexualitat plena.

A Psigma Barcelona tenim cura del teu benestar afectiu i sexual

La Unitat de Sexualitat de Psigma Barcelona està formada per professionals especialitzats en diferents àrees de la sexologia. Som psicòlegs, ginecòlegs, uròlegs i fisioterapeutes que podem avaluar i diagnosticar les causalitats psicològiques i fisiològiques del teu problema per guiar-te amb estratègies i recursos adaptats a les teves necessitats o a les de la teva relació de parella.

Els experts en sexologia de Psigma Barcelona vetllarem pel teu benestar sexual des d’una mirada àmplia, positiva i respectuosa, centrada en el plaer. T’ajudarem a entrenar la intel·ligència emocional i a substituir mites i creences negatives per informació sexual veraç i de qualitat.

Serveis de la Unitat de Sexologia de Psigma Barcelona

Psicologia i sexologia

Educació afectiva i sexual

La importància de la sexualitat en el nostre desenvolupament vital fa que l’educació sexual i afectiva que hem rebut en cada edat i etapa de la nostra vida influeixi especialment en les nostres relacions i en la forma com vivim la sexualitat.

La manca d’informació sobre sexualitat i afectivitat ens priva de trobar solucions definitives per a molts problemes que se’ns poden presentar, ja siguin sexuals, personals (baixa autoestima, ansietat, autoexigència, rigidesa, etc.) o interpersonals (gelosia, lluites de poder, dependència emocional, comunicació deficitària, etc.), entre d’altres.

Com ha afectat la teva educació sexual en el teu desenvolupament?

El servei d’educació afectiva i sexual de Psigma Barcelona proporciona informació vertadera i objectiva sobre sexualitat i relacions. Es tracta de promoure relacions de parella sanes, d’identificar les pors, els desitjos i els valors sexuals de cadascú, de reestructurar els mites romàntics, les falses creences i les expectatives i actituds negatives que impedeixin dur a terme una vida sexual espontània i satisfactòria.

En resum, a la consulta de sexologia de Psigma a Barcelona proporcionem recursos per fomentar l’autoconeixement, la presa de decisions, el plaer, la intimitat, la comunicació i una resposta sexual pròpia, saludable i positiva. Ho fem en sessions individuals o de parella on resoldrem inquietuds i dubtes relacionats amb la sexualitat, tot i que prèvia demanda també oferim tallers i xerrades per a grups.

Creixement eròtic

Cadascú és responsable del seu propi plaer. I només coneixent-nos a nosaltres mateixos, entenent què ens mou i què ens proporciona plaer, podrem créixer eròticament, decidir quina sexualitat volem viure i expressar-ho a la nostra parella o company sexual, generant la comunicació emocional i sexual que ens permeti conèixer els gustos d’un i altre.

Creus que algunes creences o pensaments t’impedeixen gaudir plenament de la teva sexualitat?

El camp de la sexualitat és molt divers i va més enllà de tenir un sexe plaent. El creixement sexual, doncs, ens pot ajudar  a obrir fronteres, a no donar res per suposat i a gaudir i jugar sense fites. A qüestionar creences rígides, tabús i informacions errònies per construir una visió pròpia de la sexualitat i decidir lliurement com la volem viure.

Al centre de psicologia i salut de Psigma a Barcelona t’acompanyarem per desenvolupar el teu  jo eròtic i realitzar-te afectiva i sexualment. Som un equip expert, amb anys d’experiència i en constant formació oferint eines i recursos de qualitat per al desenvolupament cap a una sexualitat feliç i plena.

Identitat sexual

La identitat de gènere és la que descriu si ens identifiquem com a home, dona o cap dels dos anteriors, coincideixi o no aquest sentiment amb el sexe biològic. Més enllà d’una etiqueta, la identitat sexual és l’expressió de la nostra forma de ser i d’estar al món, i no es pot reduir a un sistema binari.

Tens clara la teva identitat sexual? Estàs d’acord amb la teva anatomia?

En ocasions ens podem sentir incòmodes amb el nostre gènere o identificar-nos totalment amb el sexe contrari. En aquests casos, els de transsexualitat, detectarem una discordança interna entre el nostre sexe biològic i la nostra identitat de gènere: que convivim en un cos equivocat i desitgem pertànyer a l’altre sexe.

És un procés que pot comportar greus malestars, confusions i dolors, i a partir del qual podem decidir adaptar el nostre cos al gènere amb el que ens sentim identificats. Per dur-lo a terme en condicions ens cal en tot moment respecte, ajuda i suport.

A la consulta de psicologia de Psigma a Barcelona et podem acompanyar per trobar la teva plenitud personal. A acceptar-te i a trobar l’autoconfiança, la seguretat i el poder de decidir lliurement què necessites i quins canvis vols dur a terme. Som equip de psicòlegs sexòlegs especialistes, preparats i sensibles amb totes les identitats sexuals.

Orientació sexual

L’orientació sexual és l’atracció emocional, romàntica, sexual i/o afectiva cap a algú altre i fa referència al sexe que ens atrau.

  • Homosexualitat: Atracció per persones del mateix sexe.
  • Heterosexualitat: Atracció per persones del sexe contrari.
  • Bisexualitat: Atracció per persones d’ambdós sexes.
  • Asexualitat: Manca d’interès al respecte.
  • Pansexualitat: Atracció per a qualsevol persona, independentment del seu sexe.
  • Demisexualitat: Atracció només per aquelles persones amb qui ens uneix un fort vincle emocional.
  • Autosexualitat: Atracció experimentada només cap a nosaltres mateixos.
  • Polisexualitat: Atracció per diferents grups de persones amb identitats de gènere concretes.

Si bé per explicar-les ens referim a diferents classificacions, no volem caure en etiquetes inflexibles: l’orientació sexual pot ser definida o pot canviar al llarg de la vida. Però en qualsevol cas no és una opció que escollim de forma voluntària.

Saps què t’atrau, què et fa vibrar?

Ja sigui per pressions de l’entorn o per pròpies concepcions, conviccions o dubtes, en ocasions podem reprimir, negar o barallar-nos amb els propis sentiments. Aquesta actitud desencadenarà conflictes, pors, malestar, ansietat, psicosomatitzacions o conductes autodestructives, entre d’altres.

Si per aquest motiu hem entrat en una crisi profunda, és molt important buscar suport professional el més aviat millor.

Des de la unitat de sexologia de Psigma a Barcelona podem treballar amb tu des del rigor i la sensibilitat per identificar, reconèixer i acceptar els teus propis sentiments i emocions, adoptar l’autonomia i la determinació per ser tu mateix i garantir una vida sexual sana i una bona comunicació emocional amb el teu entorn familiar i social.

Sexualitat durant l’embaràs i en el puerperi

L’embaràs està estretament lligat amb la sexualitat femenina, i la forma com la vivim durant aquesta etapa tant pot canviar de forma precipitada com mantenir-se i adaptar-se a la situació.

Tanmateix els nostres canvis físics i emocionals de les futures mares ens obligaran a adaptar-nos a aquest nou moment que vivim. Poden aparèixer canvis conductuals, necessitats diferents, inseguretats o noves pors. Sovint ens preparem molt per al moment del naixement dels nostres fills, però no solem estar tant a punt pel que ens trobarem durant el post-part.

Al centre de salut i psicologia de Psigma a Barcelona ajudem embarassades i parelles a entendre aquests canvis, a adaptar-s’hi i a viure’ls amb naturalitat. Si es presenten dificultats greus també t’ajudarem a fer un bon treball ginecològic, de sòl pèlvic i psicològic per sentir-te bé amb tu mateixa i a fer bon equip amb la parella.

Disfuncions sexuals

Les disfuncions sexuals són símptomes i alarmes que ens indiquen que alguna cosa no funciona al nostre cos. Són la part visible de problemes més profunds i es poden presentar com a sensacions de dolor, manca de desig sexual, ejaculació precoç o problemes per assolir l’excitació, l’erecció o l’orgasme.

Les dificultats per realitzar el cicle de la resposta sexual poden venir donades per múltiples factors: estrès, autoexigència, ansietat, manca d’educació sexual, experiències prèvies no satisfactòries, gestió de les emocions, creences, autoestima, etc.

Alguna cosa t’impedeix gaudir d’una sexualitat satisfactòria?

Els psicòlegs de la unitat de sexologia de Psigma a Barcelona et podem assessorar i acompanyar per desbloquejar situacions personals o de parella incòmodes, evolucionar i assolir una sexualitat satisfactòria.

No ens hem de resignar a acceptar aquesta mena de malestars: el primer pas per posar-hi remei és acceptar-lo i adreçar-nos a un professional.

Cada problemàtica i cada persona tenen un tractament diferent: a Psigma Barcelona partim d’una primera avaluació i diagnòstic per identificar-ne les implicacions psicològiques, socials i mèdiques i apliquem tractaments personalitzats perquè puguis entendre els motius de les teves dificultats i resoldre-les de la forma més ràpida i eficaç possible.

Experiències traumàtiques i abús sexual

Si bé anem descobrint i desenvolupant la sexualitat al llarg de la vida de forma progressiva, en alguns casos la podem associar a una experiència traumàtica, d’assetjament o abús sexual. Això pot comportar un greu dolor emocional, importants dificultats per mantenir relacions i aprenentatges sexuals i afectius inadequats.

Si et trobes en aquesta situació és necessari que demanis assessorament a persones expertes. Et podran ajudar a gestionar la ràbia, el bloqueig o la culpa i a reduir l’impacte psicològic i emocional i les conseqüències negatives d’aquesta vivència en la teva vida personal, afectiva i sexual.

L’equip de sexòlegs de Psigma a Barcelona t’atendrem en un clima de seguretat, respecte i comprensió incondicional. Amb tècniques per facilitar-te l’elaboració reconstrucció de l’experiència viscuda, t’ajudarem a reforçar l’autoestima i l’autoconfiança, reduir els símptomes associats, recuperar una visió positiva de la sexualitat i aprendre habilitats sexuals plaents i saludables.

Parafílies

Entenem com a parafílies aquelles tendències sexuals diferents a les habituals. Alguns exemples de parafília podrien ser el fetitxisme, el sadomasoquisme, l’exhibicionisme, o el voyeurisme.

A diferència dels gustos eròtics personals, en una parafília l’objecte sexual que provoca l’atracció és únic i necessari per a l’excitació. Per això suposa un problema des del moment en què limita el plaer i afecta les relacions i la pròpia sexualitat.

Si vivim desitjos o fantasies d’aquest tipus ens pot costar gestionar-ho i hi podem conviure amb culpabilitat, autoretrets, dolor emocional o dificultats per establir i mantenir relacions afectives i socials.

Si és el teu cas, els sexòlegs experts de Psigma a Barcelona t’atendrem des de la sensibilitat i la comprensió, centrant-nos en tu perquè puguis gaudir d’una sexualitat natural i plaent.

Et podem ajudar a separar la fantasia del desig real, a treballar l’autoconeixement i l’autocontrol i, si la parafília no provoca danys a tercers, a acceptar-la com una pràctica sexual més, no exclusiva, ampliant el ventall eròtic.

Addicció al sexe

La diferència entre una addicció al sexe o un trastorn de la hipersexualitat recau en la quantitat de sexe que es practica o en la sensació de manca de control.

Hi ha molts tipus d’addicció al sexe: l’addicció a la masturbació, a la prostitució, a la pornografia, etc. La pèrdua del control i el malestar que poden provocar aquestes conductes social interfereixen de forma negativa en les activitats socials, la feina, els estudis, les emocions o la salut.

A mesura que avança, una addicció pot requerir-nos més estímuls per saciar les nostres necessitats,, i quan assolim la calma només ho fem de forma momentània; el buit torna de seguida i amb més força, generant un cercle autodestructiu del que no és fàcil sortir-ne.

Com en qualsevol altra addicció, el primer pas cap a la millora consisteix en prendre consciència del problema i buscar suport professional.

A la consulta de psicologia i sexologia de Psigma a Barcelona et podem acompanyar amb una actitud respectuosa i sensible en un camí de millora i evolució personal perquè puguis acabar gaudint la teva sexualitat al màxim.

Psicologia de la parella

La parella ha de ser una font de benestar: ha de servir per fer-nos la vida agradable, compartir un projecte comú i enriquir-nos emocionalment. Per construir-la és necessari mantenir la intimitat, el compromís, la comunicació i el suport mutu. Però no sempre és senzill i si no la cuidem la nostra relació pot esdevenir una font de conflictes i malestar.

Com descriuríeu la vostra relació de parella? Hi ha algun aspecte a millorar?

La sexualitat i la vida de parella van agafades de la mà: de la mateixa manera que els problemes de parella poden afectar la intimitat sexual, l’existència de problemes sexuals també pot afectar el benestar de la parella. Per això en sexologia sovint és necessari treballar la relació de parella.

A la Unitat de Sexualitat de Psigma de Barcelona comptem en experts en ambdós camps –sexologia i teràpia de parella– per treballar aquestes dues esferes tan relacionades amb el millor assessorament.

Fisioteràpia del sòl pelvià

El sòl pelvià (perineu) és la musculatura que sustenta tota la part baixa de l’abdomen: intestins, bufeta i matriu. La seva debilitació pot provocar incontinència, prolapses, dolors pèlvics i/o disfuncions sexuals com el vaginisme.

La fisioteràpia del sòl pelvià és la que avalua i tracta aquestes afectacions, tant en homes com en dones.

El bon estat del sòl pelvià es pot veure afectat per l’envelliment o la menopausa, però també, per exemple, si practiquem esports d’impacte, patim restrenyiment crònic, hem estat embarassades o hem tingut un part vaginal.

Et sonen aquests símptomes? Vols conèixer el teu estat pèlvic?

És difícil conèixer l’estat d’una musculatura interna: per això és important recórrer a un professional davant qualsevol símptoma estrany, com ara petites pèrdues d’orina al tossir o un dolor durant la penetració sexual, enlloc de patir-ho en silenci.

Al centre de salut i psicologia de Psigma a Barcelona et podem acompanyar en el procés de rehabilitació del sòl pelvià mitjançant tècniques manuals, electroteràpia i exercicis pautats.

Urologia

Per poder realitzar correctament el  tractament de la disfunció erèctil o tractar altres problemes sexuals és necessari descartar les causes físiques. Aquí és on intervé l’equip d’urologia del nostre centre de salut de Barcelona.

Els problemes sexuals provoquen un gran malestar i ens poden generar problemes importants. Poden ser de tipus neuro-vascular, per una enfermetat orgànica, com a conseqüència d’un medicament o per factors psicològics.

En algun cas hi pot haver una barreja de factors. Per això és important visitar un uròleg especialista: per adquirir una valoració completa i descartar o tractar els factors orgànics.

Ginecologia

En totes les etapes de la vida les dones podem trobar dificultats en les relacions sexuals.

En l’adolescència, etapa de grans canvis físics, psicològics i emocionals, es plantegen sovint dubtes mal resolts per fonts d’informació poc fiables. En l’edat adulta, la maternitat pot crear unes noves dificultats tant de parella com sexuals. I durant la maduresa i amb l’arribada de la menopausa, nous canvis generen en moltes dones una disminució de desig, sequedat i altres alteracions ginecològiques que poden afectar la vida sexual i de parella.

Al servei de ginecologia de Psigma de Barcelona et podem assessorar i oferir-te diferents alternatives de tractament únicament pensades per al teu cas. Treballant en equip disposem de totes les eines terapèutiques disponibles que puguis necessitar per assolir el benestar de manera integral.

Formacions, xerrades i tallers

Els professionals experts en sexologia de Psigma Barcelona oferim formació en temes de parella i sexualitat.

Fem tallers i/o xerrades relacionats amb la sexualitat femenina o masculina, la sexualitat en parella, la resposta sexual (el desig sexual, l’orgasme, etc.), el sòl pelvià, la sexualitat durant i després de l’embaràs, la comunicació en la parella i les estratègies per millorar o sortir de malestars en la relació, entre d’altres.

T’agradaria venir al nostre espai d’aprenentatge i parlar de forma positiva sobre sexualitat i afectivitat?

Al centre de Psigma de Barcelona oferim xerrades a demanda sobre temes específics i per a diversos col·lectius: l’educació afectiva i sexual durant la infància, l’adolescència o la maduresa, el sexe després del part, com alimentar el desig en la parella, etc.

Consulta les properes xerrades o formacions a aquesta mateixa pàgina o contacta amb nosaltres i explica’ns la teva proposta!

Contacte

Formulari de contacte

Fes-nos una consulta i et responem

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES: Responsable: Roger Puigdecanet Riubugent. Finalitat: Comunicacions relacionades amb els serveis sol·licitats. Legitimació: Execució de la sol·licitud. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional. Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en POLÍTICA PRIVACITAT

×
Contacto

Formulario de contacto

Haznos una consulta y te respondemos:

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS: Responsable: Roger Puigdecanet Riubugent. Finalidad: Comunicaciones relacionadas con los servicios solicitados. Legitimación: Ejecución de la solicitud. Destinatarios: No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional. Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en POLÍTICA PRIVACIDAD

×

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis. Si continua navegant, vostè està acceptant el seu ús. Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Psigma